Ο Σύλλογος μας στην παρουσίαση βιβλίου “Τα Δάκρυα Στέρεψαν” του Θοδωρή Δεύτου! (Βίντεο+Φώτο)

Ο Σύλλογος μας στην παρουσίαση βιβλίου “Τα Δάκρυα Στέρεψαν” του Θοδωρή Δεύτου! (Βίντεο+Φώτο)

Ο Σύλλογος συνδιοργάνωσε την παρουσίαση βιβλίου του συγγραφέα με καταγωγή από την Ήπειρο, Θοδωρή Δεύτου, με τίτλο “Τα Δάκρυα Στέρεψαν”, την Τρίτη 23 Απριλίου στις 19.00 στον ΙΑΝΟ-Πλατείας Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενοι στην Ιστορία της Κύπρου, οι χορευτές μας παρουσίασαν Κυπριακούς χορούς καθώς και ένα πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου. Επίσης μέλος και συγχορευτής μας, ο Γιώργος Τσώμος αφηγήθηκε αποσπάσματα του βιβλίου κατά την παρουσίαση και τον ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή του.

Κύπρος 50 χρόνια μετά, η κατοχή παραμένει.
ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:
Το αδιέξοδο ενός αντάρτη του Εμφυλίου, ένας έρωτας αναπάντεχος και μια αδερφική φιλία ανάμεσα σ’ έναν Ελληνοκύπριο κι έναν Τουρκοκύπριο, τον Ευαγόρα και τον Μουράτ που κράτησε μέχρι τέλους, συνθέτουν την ιστορία αυτή.
Ο Ευαγόρας φεύγει για σπουδές στην Αθήνα και αφήνει πίσω του την όμορφη Κερύνεια και τους γελαστούς ανθρώπους της.
Μια νέα φιλία γεννιέται μέσα στη δίνη της κοινωνικοπολιτικής αναταραχής, αλλά
και ένας απρόσμενος έρωτας που θα σημαδέψει για πάντα την ζωή του…
Όταν επιστρέφει, εντάσσεται στον αγώνα των Κυπρίων για απελευθέρωση του νησιού του από τους Άγγλους δυνάστες. Παρότι οι άνθρωποι δεν είναι πια γελαστοί, πιστεύει μέχρι τέλους ότι ο Εθνικός στόχος μπορούσε να επιτευχθεί…
Ένας τόπος, που σημαδεύτηκε για πάντα από την εισβολή του «Αττίλα». Ένα ταξίδι σε τόπους που μάτωσαν τις ψυχές των Ελλήνων και στέρεψαν το δάκρυ τους.
Μια ιστορία προδοσίας…