Οι κλέφτες – Καταγραφή και ανάλυση του χορού [Βίντεο]

Οι κλέφτες – Καταγραφή και ανάλυση του χορού [Βίντεο]

Αγαπητοί αναγνώστες και φίλοι χρονιά σας πολλά! Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε την πρώτη μας καταγραφή σχετικά με τους Ηπειρώτικους χορούς.

Προς τιμήν της σημερινής Εθνικής εορτής και της επετείου για τα 200 χρονιά της Ελληνικής Επανάστασης ο χορός που ακολουθεί είναι οι Κλέφτες, γνωστοί ως Οι κλέφτες οι παλιοί ή και οι κλέφτες οι Βελτσιστινοί.

Έχουμε καταγράψει και στην συνέχεια θα σας παρουσιάσουμε όλους τους Ηπειρώτικους χορούς σε ενότητες. Η προσπάθεια αυτή έχει σκοπό να παρουσιάσει την ιστορία ενός χορού, τους στίχους αν υπάρχουν, την μουσική αγωγή, την ρυθμική αγωγή, την κινησιολογία και επιπλέον βιωματικές καταγραφές από ανθρώπους που έχουν ζήσει με την παράδοση. Οι καταγραφές αυτές θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας σε επεισόδια αλλά και σε έντυπη μορφή από τον Σύλλογο μας.

Την επιμέλεια της καταγραφής αυτής επιβλέπει ο χοροδιδάσκαλος και πρόεδρος τους Συλλόγου μας, κ. Στέφανος Φασιάς.

Το βίντεο λοιπόν των κλεφτών παρουσιάζει η Μάρθα Βόκα, όπως και οι μουσικοί μας οι οποίοι αναλύουν την μουσική-ρυθμική αγωγή και τέλος ο χοροδιδάσκαλος Στέφανος Φασιάς σας παρουσιάζει την κινησιολογία του χορού.

Μουσική επιμέλεια:

Κλαρίνο: Νίκος Μπούσιος, Τραγούδι: Γρηγόρης Μόκας, Βιολί: Πάνος Μπούσιος, Λαούτο: Δήμος Τυχάλας, Ντέφι: Λευτέρης Παύλου.

Μοντάζ & Μίξη: Απόστολος Λιαμίρας

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο youtube όπου θα ανέβουν και άλλοι Ηπειρώτικοι χοροί που έχουμε καταγράψει. Ευχόμαστε και πάλι, χρόνια πολλά με υγεία σε όλους τους Έλληνες, σε Ελλάδα και εξωτερικό!