Μεσογειακοί Αγώνες – Φεστιβάλ ΟΡΑΝ Αλγερίας (Φώτο-Βίντεο)

Μεσογειακοί Αγώνες – Φεστιβάλ ΟΡΑΝ Αλγερίας (Φώτο-Βίντεο)

Ο Σύλλογος μας ταξίδεψε στο Όραν της Αλγερίας για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις παραστάσεων των Μεσογειακών Αγώνων 2022.

Οι Μεσογειακοί Αγώνες (Mediterranean Games) είναι αθλητική διοργάνωση που διεξάγεται ανά τέσσερα χρόνια, και στην οποία παίρνουν μέρος χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα. Περιλαμβάνουν τριάντα αγωνίσματα, τόσο κλασικά όσο και μοντέρνα. Είναι η δεύτερη σε μέγεθος διοργάνωση έπειτα την Ολυμπιάδα όσον αφορά τον αριθμό των αθλητών που συμμετέχουν και τα αθλήματα που περιλαμβάνονται και ξεπερνά ακόμη και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Σύλλογος μας άφησε το στίγμα του με τους οικοδεσπότες να γράφουν:

“Διεθνές_πολιτιστικό_φεστιβάλ_λαϊκού_χορού_Αλγερία

Από το υπαίθριο θέατρο “Hosni Chakroun” στη Bahia Oran για το του πολιτιστικό και καλλιτεχνικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τεχνών. Οι 16οι Μεσογειακοί Αγώνες στην Αλγερία.

Οι δραστηριότητες του Διεθνούς Πολιτιστικού Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών στη δωδέκατη συνάντηση με σύνθημα: «Το ίχνος»

Η τελετή λήξης των δράσεων του φεστιβάλ με το ελληνικό φολκλόρ συγκρότημα Χορευτικός σύλλογος Θεσσαλονίκης “Ή Ήπειρος” !!!

Το παρόν και το μέλλον υπογράφουν την παραδοσιακή του αποτύπωση σε μια νύχτα γεμάτη χαρά και ευτυχία, καθώς μιμείται την ομορφιά και την πρωτοτυπία των Ελλήνων. Μέσα σε μια συμφωνία που ενσαρκώνει την ελληνική συνοχή και την υψηλή κομψότητα και αισθητική, ώστε η ελληνική κληρονομιά να είναι επιβλητική!”

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορευτές και χορεύτριες μας, καθώς και τον χοροδιδάσκαλο μας κ. Στέφανο Φασιά για τον συντονισμό και οργάνωση!

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από τις παραστάσεις: