Αναβίωσε ο 5ος Καγκελάρης στις Σέρρες! Φώτο & Βίντεο από την συμμετοχή του συλλόγου μας!

Αναβίωσε ο 5ος Καγκελάρης στις Σέρρες! Φώτο & Βίντεο από την συμμετοχή του συλλόγου μας!

Με απόλυτη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή τελέστηκε-χορεύτηκε ο “ΚΑΓΚΕΛΑΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΩΝ” – Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ από το Εργαστήρι Παραδοσιακών χορών «ο Πύρρος»-Σέρρες, υπό την αιγίδα της Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, με έναρξη από τον πεζόδρομο Κρονίου και κατάληξη στον πεζόδρομο μπροστά στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

✅ Με το πασίγνωστο Δημοτικό τραγούδι «του γεφυριού της Άρτας» ξεκίνησε ο χορός Καγκελάρης με καθολική συμμετοχή διακοσίων πενήντα χορευτών, από την πλατεία Κρονίου, καταλήγοντας στον πεζόδρομο μπροστά στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών εκεί όπου διαδραματίστηκε το αποκορύφωμά του!!

📌 Μετά το άκουσμα της ψαλμωδίας του Χριστός Ανέστη και τους ήχους από τις καμπάνες που σήμαιναν το τέλος του εσπερινού της Αγάπης χορέψαμε το τραγούδι της Αναστάσης «Σήμερα Χριστός Ανέστη».

🔺«Τέτοιαν ώρα ήταν ψες τέτοια και παραπροψές…» ήταν το τραγούδι που μας οδήγησε στα τέταρτο-πεμπτο-καγκελίσματα. Ήταν η στιγμή που δίπλωνε και ξανά δίπλωνε ο υπέροχος χορός Καγκελάρης με το τραγούδι που τον χαρακτηρίζει! Έπειτα το τραγούδι που αποτελεί την «αυλαία» του χορού ως ευχαριστήριο για όσους συμμετείχαν στο χορό αλλά και την παρουσία θεατών και επισκεπτών!

🔺 Ο 5ος Καγκελάρης όπως και οι προηγούμενοι τέσσερις, χτίζει γέφυρες πολιτισμού, αξιώνει με σεβασμό όσους συλλόγους, φορείς, ομάδες ή μεμονωμένους επισκέπτες που επιθυμούν να χορέψουν μαζί του!!

Παρακάτω το βίντεο της παράστασης του συλλόγου μας:

🔺 Ο Καγκελάρης Παπαδατών, είναι ο Κορυφαίος Ηπειρώτικος Πασχαλινός χορός ο οποίος προχθές πήρε μεγαλύτερη δυναμική, τη δυναμική που του αξίζει ως χορό τόσο από τον «οικοδεσπότη», το Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών “ο Πύρρος”, όσο και από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που τον τίμησαν με την παρουσία, τη συμμετοχή και και το χορό τους:

📌Σύλλογος Ηπειρωτών Κρύας Βρύσης Ο ΠΥΡΡΟΣ,

📌Χορευτικός σύλλογος Θεσσαλονίκης “Ή Ήπειρος”,

📌Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών “Ο Άγιος Πολύκαρπος”,

📌Λαογραφικός Όμιλος Βλαχων Και Φίλων Λαιλιας,

📌Σύλλογος Εβριτών Νομού Σερρών,

📌 Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων οι Ακρίτες Σερρών,

📌Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου,

📌Σύλογος Γυναικών Προβατά,

📌Ποντιακός Λαογραφικός Σύλλογος Λευκώνα Σερρών

😍 Ευχαριστούμε τους προέδρους, τους χοροδιδασκάλους και τους χορευτές όλων των συλλόγων που συμμετείχαν τραγουδώντας και χορεύοντας.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το υλικό της εκδήλωσης μέσα από την σελίδα Πύρρος-Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών