Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1983 από Ηπειρώτες Φοιτητές και όχι μόνο και είναι μη κερδοσκοπικός.
Σκοπός του Συλλόγου είναι η εκμάθηση, διατήρηση έρευνα και διάδοση των παραδοσιακών χορών της Ηπείρου και γενικότερα των περιοχών της υπόλοιπης Ελλάδας. Επίσης η εξύψωση Του μορφωτικού ,κοινωνικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών.Μέσα για τη επιτυχία των σκοπών αυτών είναι η διοργάνωση ομιλιών ,συναυλιών και εκδρομών ,η δημιουργία Χορευτικού και μουσικού συγκροτήματος για την διάδοση και διατήρηση των Παραδοσιακών χορών και τραγουδιών της Ελλάδας.
Για την επιτυχία του σκοπού του ο σύλλογος συνάπτει σχέσεις και ευνοεί συνεργασίες με άλλους παρόμοιους συλλόγους.

Σήμερα στο σύλλογό μας συμμετέχουν σε προγράμματα εκμάθησης χορών εξήντα περίπου χορευτές κάθε ηλικίας.
Η εμπειρία των χοροδιδασκάλων οι οποίοι αφιλοκερδώς διδάσκουν διατηρούν την κίνηση , τον ρυθμό και τα βήματα των
Ηπειρώτικων Χορών αυτούσια καθώς και τις μουσικές αυτών όπως αυτά χορεύονταν και παίζονταν παλαιά, αντιστεκόμενοι στα νέους αυτοσχέδιους ρυθμούς με παραποιημένες μουσικές.

Δ.Σ                                                                                                       Αναπληρωτές

Πρόεδρος : Στέφανος Φασιάς                                                                  Ευαγγελία Ζλατάνου

Αντιπρόεδρος : Μάρθα Βόκα                                                                    Γεωργία Δεληβασίλη

Γεν. Γραμματέας : Δημήτριος Ακριτίδης