Νέα συλλόγου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στο Βρότσλαβ της Πολωνίας που διοργάνωσαν οι Έλληνες ομογενείς για την επέτειο 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με την ονομασία ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - WE ARE ALL GREEKS. Ο Σύλλογος μας κλήθηκε και έδωσε το παρών στην εκδήλωση με πολύωρο πρόγραμμα και τις δυο μέρες των εκδηλώσεων.

Επίσης διεξήχθησαν πολιτιστικές - μουσικές εκδηλώσεις και πάνελ συζήτησης υπό την τιμητική επιχορήγηση του Προέδρου του Βρότσλαβ και του Πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Πολωνία. Στην τέλεια οργάνωση συντέλεσε ο Σύλλογος Οδυσσέας του Βρότσλαβ και η συνεισφορά του κ. Φιλιππίδη, Ελληνα επιχειρηματία του Βρότσλαβ, καθώς το πρόγραμμα περιλάμβανε την παρουσία του μεγάλου καλλιτέχνη Γιώργου Νταλάρα, τηλεοπτική κάλυψη μέσω της κρατικής τηλεόρασης της ΕΡΤ, όπως και πολλά περίπτερα με Ελληνικά προϊόντα που μοιράστηκαν στον κόσμο της Πολωνίας. Παρουσία στα χορευτικά έδωσαν και οι Κρητικοί από την Ν. Σμύρνη - Λύκειο Ελληνίδων.

Η παράσταση του συλλόγου μας περιλάμβανε χορευτικό πρόγραμμα με χορούς από την Ηπειρο, Θράκη, Πόντο όπως και το Λαϊκό πρόγραμμα τιμώντας με ιδιαίτερη σημασία τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη που έφυγε πρόσφατα από την ζωή, Μίκη Θεοδωράκη, χορεύοντας τον περίφημο Ζορμπά ξεσηκώνοντας τον κόσμο! Η εκδρομή μας στην Πολωνία συνεχίστηκε με τουρ στις πόλεις Κρακοβία, Άουσβιτς, Κατοβίτσε, Βρότσλαφ και Βαρσοβία.  Χοροδιδάσκαλος: Στέφανος Φασιάς

Δείτε παρακάτω πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο της παράστασης μας!

Ήρθε επιτέλους η ώρα! Οι εγγραφές στον Σύλλογο μας ξεκίνησαν!
Αν σας αρέσει η παράδοση και ο χορός, ελάτε να γνωρίσετε και να ενταχθείτε στην ομάδα μας! Διαθέτουμε τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων με ταχύρρυθμα μαθήματα! Χοροί απ' όλη την Ελλάδα!
Λάβετε μέρος σε σεμινάρια χορού, φεστιβάλ, εκδηλώσεις και ταξίδια! Με όλες τις προδιαγραφές προστασίας και υγείας που απαιτούνται.
Έπειτα από μια δύσκολη κατάσταση εν μέσω πανδημίας που βίωσε η χώρα μας, είμαστε εδώ ενωμένοι και ενθουσιασμένοι να μεταδώσουμε και πάλι την παράδοση μας!
Πληροφορίες και Εγγραφές: 6977218267 , 6978430780.
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διεύθυνση: Σόλωνος 16, Θεσσαλονίκη, ΤΚ 54642
Η χορευτική μας ομάδα ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη και έδωσε το παρών στο 22ο Φεστιβάλ Παράδοσης και Τέχνης το οποίο διεξήχθη συγκεκριμένα στην περιοχή του Büyükçekmece.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 65 χώρες από όλο τον κόσμο τόσο στο μοντέρνο όσο και στον παραδοσιακό χορό . Λόγω της πανδημίας το φεστιβάλ είχε πολλές αλλαγές σε σχέση με άλλες χρονιές. Οι χώρες συμμετείχαν διαγωνιστικά με βίντεο παράστασης 7 λεπτών. Μόνο 6 κατάφεραν να παρευρεθούν από κοντά ανάμεσα και η δική μας η οποία διακρίθηκε τιμητικά.

Οι χώρες που ταξίδεψαν με περιορισμένο αριθμό χορευτών ήταν η Βοσνία, Σερβία, Ρωσία, Λετονία, Βουλγαρία και η Ελλάδα παρουσιάζοντας ένα μιξ χορογραφίας από διακεκριμένη χορογράφο.
Η φιλοξενία των γειτόνων μας ήταν άψογη και φιλική καταφέρνοντας όλοι οι χορευτές των χωρών να γίνουν μια παρέα! Ο σύλλογος μας βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο της πόλης ο οποίος μας ευχαρίστησε με τα καλύτερα λόγια καθώς η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά και μας προσκάλεσε για την επόμενη χρονιά να συμμετάσχουμε ελπίζοντας με κανονικές συνθήκες.

Λίγο πριν το κλείσιμο ανακοινώθηκαν οι τραγικές ειδήσεις πυρκαγιών στην Τουρκία με αποτέλεσμα το φεστιβάλ να χαμηλώσει του τόνους του και με συνοπτικές διαδικασίες να προχωρήσει στην τελετή λήξης, καθώς η κατάσταση επιδεινώνονταν.

Να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που μας φιλοξένησαν και όλους τους χορευτές με τους οποίους εκτός τους διαγωνιστικού μέρους καταφέραμε να δημιουργήσουμε φιλίες και σχέσεις για τις επόμενες συναντήσεις μας!

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε υλικό από το φεστιβάλ.

Ο Χορευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης✨Η Ήπειρος✨ σας εύχεται Χρόνια πολλά και Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά στις οικογένειες σας!

Σας παρουσιάζουμε τα Ηπειρώτικα Κάλαντα σε μια καραντινάτη έκδοση. Ευχαριστούμε θερμά τους μουσικούς Νίκος Μπούσιος, Πάνος Μπούσιος, Παναγιώτης Σάκκουλας, Μάρθα Βόκα για την ενορχήστρωση του τραγουδιού η οποία έγινε εξ αποστάσεως, όπως και τον Τόλης Λιαμίρας για την μίξη ήχου και μοντάζ.

Τέλος ευχαριστούμε και το ΑΣ ΑΜΕΑ Φίλιππος για την συμμετοχή του!

Χοροδιδάσκαλος: Στέφανος Φασιάς
Γνωρίστε μας στο: www.syllogosepirus.gr

Στο βίντεο τραγουδούν οι: Γιώργος Ιατρούδης Κατερίνα Σιάφου Παναγιώτης Βλάχας Γεωργία Τσουκαλά Στέφανος Φασιάς Γρηγόρης Μόκας Ευαγγελία Ζλατανου Μαρία Λάκκα Φοίβος Φασιάς Δάφνη Τζέλλα Ιδιαίτερες ευχές στέλνουν τα μέλη μας: Αλέξανδρος Θεοφανίδης - Γερμανία, Ελένη Ανθιμίδου - Γερμανία, Άγγελος Χαρίσμας - Ολλανδία, Ευδοξια Παπαχρηστου
#menoumespiti #menoumeasfaleis #covid19 #μενουμε_σπιτι #μενουμε_ασφαλεις #τραγουδάμε_σπίτι #quarantine #stayhome #staysafe #thessaloniki #κάλαντα #Ηπειρώτικα_κάλαντα #Χριστούγεννα

Κάλαντα Χριστουγέννων Ηπείρου: Ελάτε εδώ γειτόνισσες, και εσείς γειτονοπούλες, τα σπάργανα να φτιάξουμε, και το Χριστό ν’ αλλάξουμε. Τα σπάργανα για το Χριστό, ελάτε όλες σας εδώ. Να πάμε να γυρίσουμε, και βάγια να σκορπίσουμε, να βρούμε και την Παναγιά, οπού μας φέρνει τη χαρά. Τα σπάργανα για το Χριστό, ελάτε όλες σας εδώ. Γεννιέται στα τριαντάφυλλα, Κοιμάται μες στα λούλουδα, Κοιμάται μες στα λούλουδα, Γεννιέται στα τριαντάφυλλα. Τα σπάργανα για το Χριστό, ελάτε όλες σας εδώ, τα σπάργανα να φτιάξουμε, και το Χριστό ν’ αλλάξουμε.

Δυστυχώς οι δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε συνεχίζονται, και για αυτό το λόγο αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ακόμη μια "καραντινάτη" χορογραφία, αυτή τη φορά του ΖΟΡΜΠΑ. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια νότα αισιοδοξίας και να παραμείνουμε ενωμένοι έστω και με αυτόν τον τρόπο!

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορευτές, που διέθεσαν χρόνο (απ'όπου κι αν βρισκόντουσαν) ώστε να συμμετέχουν στο αποτέλεσμα, και κυρίως τον TolisLiamiras, ο οποίος ανέλαβε το δύσκολο κομμάτι του μοντάζ και της επιμέλειας!!!
Επίσης, ευχαριστούμε τον Alexandros Oikonomidis για τα εξαιρετικά πλάνα drone που μας χάρισε!!!
Τέλος, ευχαριστούμε τον χοροδιδάσκαλο μας Stefanos Fasias!!!
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Ελπίζουμε να σας άρεσε το αποτέλεσμα και να πετύχαμε τον στόχο μας!!!
Ευχόμαστε σε όλους σας υγεία!!!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι μέρες που διανύουμε είναι ιδιαίτερες κυρίως για ομάδες σαν τη δική μας. Τα ερεθίσματα ήταν πολλά και έτσι με τη σειρά μας δημιουργήσαμε τη δική μας εκδοχή του καλαματιανού εξ αποστάσεως και καταφέραμε να ενωθούμε και να χορέψουμε έστω και για λίγο μένοντας ασφαλείς!
Ελπίζουμε σύντομα να τελειώσει όλο αυτό και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα με υγεία και πολύ χορό!!!

Να ευχαριστήσουμε όλους τους χορευτές για τη συμμετοχή τους, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα!
Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Tolis Liamiras για την πολύωρη επεξεργασία του βίντεο!
Χοροδιδάσκαλος: Stefanos Fasias
Μουσική: Γιώργος Μάγγας

Ευχόμαστε να σας διασκεδάσαμε έστω κι έτσι!
Γνωρίστε μας και στην ιστοσελίδα: www.syllogosepirus.gr.
#menoumespiti #menoumeasfaleis #covid19 #μενουμε_σπιτι #μενουμε_ασφαλεις #χορεύουμε_σπίτι

ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ!!! Σας περιμένουμε!!!